SeneCura SeniorCentrum Terezín

Ježíškova vnoučata plnila přání v našem SeniorCentru v Terezíně

Ježíškova vnoučata nadělovala také klientům v SeniorCentru Terezín. Do shromažďování přání našich klientů se v Domově zapojily nejen aktivizační pracovnice, ale také pečovatelky a sestřičky. Přání klientů byla různorodá, od maličkostí, které ale udělají velkou radost, jako např. korálky, čepici, krém na vrásky, knížky, sladkosti, teplákovou soupravu, noční košili, fotoalbum, kalendář na zeď, vitamíny na klouby, dopisní sadu až po přání nehmotné, jako je výlet na památku, či projížďka černým Peugeotem 206. Přání projet se tímto typem vozu měl klient, který dříve tento vůz vlastnil. Přání si zadala splnit mladá slečna, která přijela až z Pardubic společně se svou kamarádkou a pána svezla vozem novějším, v úpravě na Cabriolet. Klient měl po celou jízdu fascinovaný výraz a jiskru v očích.

Většina dárečků dorazila ke klientům formou balíčku přes doručovací službu a tak předávajícími byly naše aktivizační pracovnice. Byly tedy přímo u toho, když klienti s překvapením a plní očekávání balíčky rozbalovali. Někteří dárci se rozhodli dárek předat osobně. Mezi prvními byla rodina, která přijela obdarovat paní Marii, která si přála láhev bílého vína. Tu si však nepřála pro sebe, ale pro svého přítele, se kterým se seznámila až v Domově a nyní jsou si velice blízcí. Pán totiž pochází z Moravy a jako správný „moravák“ je také vinař. Chtěla mu tak udělat radost. Setkání dárců s paní Marií bylo velmi přirozené a také emotivní. „To bych nečekala, takový krásný dárek“ děkovala se slzou v oku paní Marie, která si poté s dárci i popovídala u kávy.

Naprosto výjimečná byla návštěva pana Luboše Dostála, který do našeho SeniorCentra přivezl dokonce dodávku plnou dárků pro všech našich 107 klientů. Tento nápad vznikl na popud přání jednoho klienta, který si přál balíček sladkostí. Pan Dostál předal některým klientům dárky osobně, zbytek rozdaly klientům aktivizační pracovnice.

Tímto bychom rádi všem Ježíškům srdečně poděkovali a popřáli krásné prožití vánočních svátku.

Předchozí článekDalší článek