SeneCura SeniorCentrum Terezín

Plníme přání našim klientům

V SeniorCentrech SeneCura všem našim klientům plníme jednou za rok jejich přání. Tentokrát jsme splnili přání hned několika klientům najednou, a to nejen návštěvou Divadla Na Fidlovačce, ale také projížďkou Prahy a nečekanou zajížďkou do míst, kde klienti dříve bydleli.

Ve středu 31. 1. 2018 v 8 hodin nás vyzvedl autobus a vyjeli jsme směr Praha. Cesta proběhla v naprostém klidu za pěveckého doprovodu našich klientů. Pan řidič byl velmi tolerantní a usměvavý,“ komentuje výlet aktivizační pracovnice Lenka. V divadle se po odložení kabátů v šatně všichni usadili na svá místa v první řadě, odkud měli klienti celé představení opravdu jako na dlani. Divadelní představení s názvem „Famílie“ klienty opravdu velmi pobavilo, čemuž nasvědčoval hlasitý potlesk i v průběhu představení a obrovský aplaus na závěr.

Cestu zpět určoval pan Mikeš, který nedaleko Divadla Na Fidlovačce bydlel. Poskytl tak všem spolucestujícím komentovanou projížďku Prahou. Uvedl, že zde nebyl už spoustu let. „Splnili jste mi přání,“ děkoval pan Mikeš. Také paní Hartigová všem ukázala vilku, ve které žila. Té jsme splnili přání nejen návštěvou Divadla Na Fidlovačce, ve kterém nikdy nebyla, ale také návštěvou jí dobře známých míst, kam se vždy ráda vrací.

Další příjemnou zastávkou byla Restaurace Radnice v Bohušovicích nad Labem, kde si klienti dali dobrý oběd. Paní Rožcová, která v Bohušovicích žila, projevila přání sejít se s  tajemníkem Městského úřadu Bohušovice a se sociální pracovnicí. Aktivizační pracovnice se toho hned chytly a vydaly se s paní Rožcovou na návštěvu Městského úřadu, který je hned vedle restaurace.

Z výletu přijeli všichni spokojení. Už teď plánujeme výlety další!

 Další článek