SeneCura SeniorCentrum Terezín

Masopustní veselí v SeniorCentru Terezín

V ranních hodinách začala probíhat s pomocí klientů masopustní výzdoba hlavní jídelny, kde jsme uspořádali masopustní veselici. Klienti s velkým nadšením přijali maškarní kostýmy, které si při aktivitách v minulých dnech vytvořili. Někteří však mile překvapili a kostým si dle svých možností ve svém šatníku vymysleli sami.

Celé dopoledne nás provázela hudba a domovem se rozléhal veselý zpěv našich klientů. Někteří si i dokonce s elánem zatančili. Překvapením bylo taneční a pěvecké vystoupení dětské skupiny Smíškové, kteří rozzářili tváře klientů. Smíškové si společně s klienty zasoutěžili v „hodu jitrnicí do hrnce“, za kterou obdrželi odměnu v podobě jitrničky a děti balonek.

Aktivizační pracovnice nabídly klientům kávu a masopustní koláče a k nim boží milosti, které si sami klienti usmažili v rámci aktivit.  Vrcholem celého dopoledne bylo masopustní zabíjačkové menu k obědu.

Celého dopoledne se účastnil pan redaktor z regionální TV, a vytvoří tak krátkou reportáž o, dle slov našich klientů, velmi příjemném masopustním veselí.

 Další článek