SeneCura SeniorCentrum Terezín

Strom přátelství - symbol naší komunity

V každém kolektivu se může stát, že někdo má své „špatné dny“, ale to neznamená, že nedokážeme jako celek tvořit silnou a jednotnou komunitu. Právě proto jsme se v rámci dopolední aktivity rozhodli s našimi klienty vyjádřit naše společné přátelství a sounáležitost prostřednictvím symbolu – Stromu přátelství.

Každý z nás, klientů i personálu, přispěl svým vlastním podpisem, otiskem na vznikající dílo. Při společném úsilí a radosti z tvorby jsme vytvořili nádherný strom, jehož větve jsou propleteny našimi různorodými projevy a symbolizují naše propojení a vzájemnou podporu.

Výsledek naší tvorby je vystaven na jednom z pater, do budoucna máme v plánu, aby strom přátelství zdobil každé patro. Je to nejen krásná výzdoba, ale také připomínka toho, co v naší komunitě spojuje – přátelství, solidarita a spolupráce. Jsme hrdí na to, že můžeme mít tento symbol denně na očích.

S plánem rozšíření tohoto symbolu do dalších částí naší budovy věříme, že každý, kdo projde okolo, se zastaví, pohlédne na Strom přátelství a uvědomí si sílu naší komunity. Společně jsme silní a společně dokážeme překonat všechny překážky, které nám život přináší.

Předchozí článekDalší článek