SeneCura SeniorCentrum Terezín

Návštěva Muzea českého granátu s klienty SeniorCentra Terezín

Víkendový výlet nás zavedl do malebného městečka Třebenice, kde jsme navštívili fascinující Muzeum českého granátu. Toto muzeum není jenom obyčejnou budovou, nachází se v krásně zachovaném kostele, který dodává celému prostředí neopakovatelnou atmosféru klidu a pokoje.

Během naší návštěvy jsme měli možnost obdivovat precizně zpracované šperky vyrobené z českého granátu, které nás okouzlily svou krásou a jedinečností. Ale nejen to, muzeum nám také představilo historii okolí a jeho významné pamětihodnosti, zejména krásné hrady, které se na Litoměřicku nachází. Pro naše klienty to byla skvělá příležitost nejen k prohlídce muzea, ale také k zakoupení si originálních suvenýrů nebo podpisu do knihy návštěv. K dispozici byly také letáčky poskytující veškeré informace o hradech a okolí Třebenic, což umožnilo našim klientům plně se ponořit do historie a krásy v okolí Litoměřicka.

Celkově to byl skvělý a inspirativní výlet, který nám otevřel oči pro krásy naší vlasti a zanechal v nás nezapomenutelné dojmy.

Předchozí článekDalší článek